Jeanette Janssen Pot uitvaartondernemer

Begraven

De meeste begraafplaatsen in Zoetermeer en omstreken bieden u een keus; een algemeen graf of een particulier graf.

Algemeen graf
In een algemeen graf worden meestal drie tot vier personen begraven. Dit zijn mensen die elkaar bij leven niet kenden maar toevallig in dezelfde periode zijn overleden. Een algemeen graf zal minimaal 10 jaar bestaan en kan daarna geruimd worden als de begraafplaats de ruimte opnieuw wil gaan gebruiken. Natuurlijk is er wel ruimte voor een klein grafmonument. 

Particulier graf
Een particulier graf – ook wel familiegraf genoemd – huurt u in eerste instantie voor een vaste periode variërend van 10, 15 of 20 jaar afhankelijk van de begraafplaats. Dit particuliere graf is vaak voor twee personen. 

 

Jeanette Janssen Pot uitvaartondernemer

Locaties

Net als bij een crematie kan ook bij een begrafenis de afscheidsdienst plaatsvinden waar u maar wilt. Toch wordt er vaak gekozen voor de aula op de begraafplaats of er is een dienst in een kerk. Maar de keus is aan u, u mag de uitvaart ook thuis, in de voetbalkantine, favoriete restaurant of andere locatie van betekenis houden. Locaties in Zoetermeer e.o. waar ik veelal gebruik van maak, zijn:

  • Meerbloemhof, Zoetermeer
  • Haagse Duinen, Den Haag
  • Ockenburgh, Den Haag
  • Eikelenburg, Rijswijk
  • Iepenhof, Delft
  • Hofwijk, Rotterdam
  • Nieuw Eykenduynen, Den Haag
  • Oud Eik en Duinen, Den Haag
  • Westduin, Den Haag
  • Oosterbegraafplaats, Voorburg

Cake of tapas

Waar uitvaarten bekend staan om de plakjes cake kan ik u geruststellen; tegenwoordig is alles mogelijk. Van koffie met een petitfourtje – of toch dat plakje cake – tot een uitgebreid buffet. Het kan allemaal. Het is mooi wanneer ook de catering van de uitvaart in stijl is met de overledene.

Eigen invulling
Was uw dierbare vegetariër dan is het natuurlijk ongepast om hapjes met vlees te serveren. Of als oma bekend stond om haar speciale koekjes, dan kan ik die ook voor u serveren. Vertel mij uw wensen! Het moet gek lopen wil ik het niet voor u kunnen realiseren.

Infinity Uitvaartzorg
Jeanette Janssen Pot uitvaartondernemer
zoetermeer
Jeanette Janssen Pot uitvaartondernemer
Vervoer

Waar vroeger de zwarte rouwwagen de uitvaartstoet domineerde is ook wat het vervoer betreft tegenwoordig alles mogelijk. Van een pick-up tot een koets en van een tractor tot een zijspan. Ook iemands laatste rit kan dus in stijl worden gedaan. 

Rouwdrukwerk

De rouwkaart is altijd een delicaat onderdeel van de voorbereiding op de uitvaart. Welke namen worden genoemd, welke tekst of foto wordt er gekozen en wie sturen we een kaart en wie moet het in de krant vernemen? En al die keuzes moeten vrij snel na overlijden worden gemaakt want de post moet nog op de bus en tijdig worden geleverd.

Vaste leveranciers in Zoetermeer
Dankzij mijn vaste leveranciers en jarenlange ervaring in Zoetermeer, kan ik u zoveel mogelijk tijd en gelegenheid bieden om hier goed over na te denken. Ook voor rouwdrukwerk geldt dat u dit helemaal kunt personaliseren tot iets wat echt past bij de overleden dierbare. 

Lees op de volgende pagina's meer over:

Wilt u meer weten?

Zit u met vragen over een begrafenis in Zoetermeer? Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden op deze site, maar niets is zo persoonlijk als een uitvaart. Dus stel uw vragen vooral!

contactgegevens
Ik ben 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via:
079 – 82 00 383


of u kunt mij mailen via:
contact@uitvaartzorgjeanette.nl