Jeanette Janssen Pot uitvaartondernemer

Uitvaartbloemen en Rouwboeketten

Voor veel mensen zijn bloemen bij een uitvaart onmisbaar.
En natuurlijk kan ik u hierbij adviseren.

Waarom nemen mensen eigenlijk bloemen mee naar een uitvaart? Dat is natuurlijk om hun medeleven te betuigen met de nabestaanden en de overledene te eren.

De keuze van soort bloemen en de kleuren kunnen daarbij een speciale betekenis hebben. Zo staat de roos voor liefde, de dahlia voor kracht, de zonnebloem voor bewondering en de aronskelk voor zuiverheid.

Soms staat op de rouwkaart vermeld of bloemen wel of niet gewenst zijn. En als dat wel is, staat er soms ook vermeld wat voor soort of welke kleur.
“Moeder hield van rode rozen” staat er dan bij voorbeeld. Andere mensen kiezen voor een donatie aan een goed doel in plaats van bloemen.

Bloemen kunt u bij mij bestellen, dan regel ik alles voor u. Maar u kunt zelf ook online bestellen via TopBloemen of langs gaan bij een bloemist in Zoetermeer.
Dan kunt de bloemen en kleuren zelf kiezen. Sommige bloemisten kunnen ook speciale wensen mogelijk maken, zoals een bloemstuk met daarin groenten zoals bloemkool, radijs, venkel of een rode ui uit eigen tuin. Zo krijgen de uitvaartbloemen een heel persoonlijk tintje! Dat kan nog worden versterkt door een kaartje of een lintje aan het bloemstuk.

Wilt u de bloemen laten bezorgen? Doe dat dan een dag van tevoren. Zo kunnen de rouwbloemen op de uitvaartdag mee met de rouwauto voor een sfeervolle aankomst bij het crematorium of de begraafplaats. Liever niet veel eerder, anders blijven de bloemen niet goed. En liever niet op de dag van de uitvaart, want stel dat de rouwauto iets eerder vertrekt dan gepland. Of de bloemist die de bloemen komt afleveren staat vast in de file. Daarom, de dag ervoor.

Bloemisten in Zoetermeer

  • Bloembinderij De Nobel, Cobaltstraat 272718 RN Zoetermeer. Telefoon: 079 – 316 22 22. E-mail: info@denobel.nl
  • Bloemenboetiek De Orchidee, Piet Heinplein 10, 2712 KC Zoetermeer. Telefoon: 079 – 316 6223. E-mail: bloemenboetiekdeorchidee@gmail.com
  • Mille Fleurs, Oosterheemplein 491, 2721 NJ Zoetermeer. Telefoon: 079 – 889 87 77, E-mail: millefleurs-zoetermeer@ziggo.nl
  • Bloemenwinkel Bossenwaard, Bossenwaard 1, 2716 DM Zoetermeer. Telefoon: 079 352 3397.

Lees op de volgende pagina's meer over: