Ieder mens is anders, waarom dan niet ook ieders uitvaart?

Waar de een bij leven vol humor zit is de ander misschien een groot voetbalfan of een geweldige hobbykok. Mijn mening is dat dat best mag doorklinken op iemands uitvaart. Een passende en persoonlijke uitvaart doet niet alleen recht aan de overledene maar biedt de nabestaanden ook veel rust en troost.

Kijkt u rustig even rond op mijn website om een completer beeld te krijgen van de mogelijkheden of waarom ik me dementievriendelijke uitvaartverzorger mag noemen. Vanzelfsprekend mag u me altijd bellen of mailen als u vragen heeft over een uitvaart in Zoetermeer en omgeving.

Lees op de volgende pagina's meer over:

Een uitvaart regelen in Zoetermeer

Wanneer een dierbare komt te overlijden, komt er zo ontzettend veel op u af. Zelfs wanneer u iemands afscheid zag naderen, overrompelt het moment dat iemand daadwerkelijk overlijdt toch vaak. Het is emotioneel een intensieve periode waarin tranen worden afgewisseld met dankbare herinneringen. En terwijl u midden in die achtbaan aan emoties zit, moet u ook nog eens de uitvaart regelen. In een korte tijd moet er veel besproken en geregeld worden. U kunt mij altijd bellen.

Vragen en twijfels, heel normaal

Ik help u hier heel graag bij. Juist dankzij mijn ervaring weet ik dat mensen vragen hebben of twijfels over eerder genomen beslissingen. U kunt daarom in de dagen voor de uitvaart altijd een beroep op mij doen. Vanzelfsprekend ben ik ook 24 uur per dag bereikbaar wanneer uw dierbare net is komen te overlijden. Woont u in de regio Zoetermeer? U kunt mij altijd bellen.

Alle voordelen van een kleine uitvaartonderneming maar toch de zekerheid van een achterban

Sommige families kiezen standaard iedere keer dezelfde uitvaartbegeleider en andere laten zich sturen door de verzekeringsmaatschappij. Het is allemaal prima. Ik vind het vooral belangrijk dat u kiest voor de uitvaartverzorger die u past. 

Altijd een zorgeloos afscheid
Als kleine uitvaartondernemer in Zoetermeer heb ik er natuurlijk voor gezorgd dat een collega uitvaartbegeleider mijn werkzaamheden overneemt bij vakantie of ziekte. Ik heb goede contacten met verschillende collega’s in de regio en werk samen met de landelijke uitvaartonderneming Top uitvaarten. Zo bent u altijd verzekerd van een zorgeloos afscheid. Verder heeft uw keus voor een kleinere uitvaartbegeleider vooral voordelen voor u:

 • Eén aanspreekpunt gedurende het hele proces
 • Echt de tijd voor persoonlijke aandacht, ook na de uitvaart
 • Als uitvaartondernemer werk ik vanuit een passie, en dat merkt u

Begrafenis of crematie in Zoetermeer, wat zijn de kosten?

Juist omdat er zo ontzettend veel mogelijkheden zijn tegenwoordig is het lastig hier vooraf een goede indicatie voor te geven. Gemiddeld kost een uitvaart bij mij tussen de € 3.000 en € 6.000. Het verschil wordt grotendeels bepaald door uw persoonlijke wensen. Nodigt u veel mensen uit, of houdt u het liever klein? Kiest u voor een afscheid thuis, of wilt u juist een locatie met catering? Maar maakt u zich geen zorgen. Ik bespreek alles met u en zorg voor een duidelijke offerte, zodat er achteraf geen nare verrassingen zijn.

Checklist bij overlijden

Het klinkt zo pragmatisch, een checklist. En dat in een periode waarin uw emoties u juist alle kanten op slingeren. Maar juist daarom is het goed om een pragmatisch en praktisch lijstje te hebben. Zo vergeet u niets en houdt u controle over de situatie.

 • Bel allereerst de huisarts of behandelend arts voor een verklaring van overlijden. Wellicht vraagt de arts naar de wensen van de overledene voor wat betreft orgaandonatie.
 • Bent u op reis wanneer uw dierbare overlijdt? Bel dan de alarmcentrale van de reisverzekering. Zij helpen u op weg.
 • De keus waar u uw dierbare wilt opbaren is de volgende stap; thuis, of op een locatie.
 • Bel me! Mijn telefoonnummer is 079 – 82 00 383 Op dit nummer ben ik 24 uur per dag bereikbaar.
 • Ik maak zo snel mogelijk een afspraak met u.
 • Leg het identiteitsbewijs van de overledene alvast klaar.
 • Denk alvast na over de kleding waarin u de overledene wilt opbaren. Dat geldt ook voor eventuele sieraden.

Indien u het gesprek met mij alvast wil voorbereiden kunt u de volgende zaken verzamelen:

 • De polissen van eventuele uitvaartverzekering of deposito.
 • Is er een wensencodicil/wilsbeschikking die de overledene bij leven heeft geregeld? Dan zie ik die ook graag tijdens onze afspraak.

Komt u er niet uit of bent u er nog niet aan toe, geen punt. Het is een moeilijke periode. Samen krijgen we het geregeld.

Nazorg

En dan zit het er op. De uitvaart is achter de rug. Dit is vaak het moment dat u echt aan rouwen toekomt. Toch moet er vaak nog het een en ander geregeld en afgehandeld worden. Vanzelfsprekend kan ik u hierbij helpen om de juiste weg te vinden. U krijgt ook een boekje dat u helpt met de zakelijke afhandeling na het overlijden. Hierin staan alle te nemen stappen en praktische tips. Kortom een praktisch boekje dat u handvatten zal bieden.

Toch nog vragen? Natuurlijk mag u me bellen. 

Kun je ons ook helpen wanneer ik een verzekering heb via DELA?

Ongeacht welke verzekering u heeft afgesloten ik kan de uitvaart voor u verzorgen. Omdat dit per verzekering verschillend is, vertel ik u er in een gesprek graag meer over

Wat moet ik allemaal regelen na overlijden?

Dit is afhankelijk van uw situatie. Ik geef u de tools mee om de nalatenschap verder af te handelen. Dit geeft een duidelijk overzicht van waar u aan moet denken.